Teststraten Amsterdam hebben weer genoeg plek

Een groot deel van de testcapaciteit in Amsterdam wordt momenteel niet gebruikt. Volgens de GGD komt dit doordat mensen die van buiten Amsterdam komen zich weer in hun eigen regio kunnen laten testen.

Jasper Knegt
Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en burgemeester Femke Halsema bezoeken een nieuwe testlocatie in Amsterdam-Zuidoost.  Beeld ANP
Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en burgemeester Femke Halsema bezoeken een nieuwe testlocatie in Amsterdam-Zuidoost.Beeld ANP

Door de afname van het aantal afspraken om je te laten testen op het coronavirus wordt nu 35 tot 50 procent van de testafspraken onbenut gelaten. Woensdag schaalde de GGD op naar 5800 testen per dag. Dat is een toename van 200 testen in de teststraat bij de RAI en 250 op Plein 40-45 in Nieuw-West. In Zuidoost zijn 200 extra tests beschikbaar.

De GGD roept de inwoners van Amsterdam op om zich bij milde klachten, zoals een verkoudheid, te laten testen. Jonge kinderen worden alleen maar getest als ze onderdeel zijn van een lokale uitbraak van het virus of ernstige klachten hebben.

In Amsterdam zijn in september twee extra testlocaties geopend. In Nieuw-West werd er één geopend vanwege het relatief hoge aantal besmettingen in het stadsdeel. In Zuidoost werd door het hoge aantal besmettingen ook een nieuwe testraat geopend. Het idee was om met de extra teststraten de drempel om te testen in deze gebieden te verlagen.

Meer over