Tennis populair door corona, Kolenkitbuurt krijgt vijf extra banen

Op sportpark Multatuli in de Kolenkitbuurt in West komen vijf extra tennisbanen. Het moet de wachtlijsten bij bestaande tennisverenigingen, die mede door corona zijn ontstaan, kleiner maken.

Ruben Koops
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dat schrijft wethouder Simone Kukenheim (sport) in antwoord op vragen van GroenLinks en D66. Tennis is een van de weinige sporten die ondanks de coronapandemie veilig gespeeld kunnen worden omdat de deelnemers op grote afstand van elkaar blijven. Het heeft ervoor gezorgd dat bij zeker elf Amsterdamse tennisclubs wachtlijsten zijn ontstaan.

In West is zelfs al een nieuwe tennisvereniging opgericht, Tennis in West, in afwachting van extra tennisvelden in het stadsdeel. Duizend mensen hebben zich hiervoor reeds aangemeld. Ook de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB) heeft Amsterdam al opgeroepen om meer tennisbanen aan te leggen.

In reactie daarop is besloten om op sportpark Multatuli geen woningen te bouwen, maar om een korfbalveld dat weinig gebruikt wordt om te bouwen tot vijf tennisbanen.

Liefhebbers moeten nog wel even geduld hebben. Het ontwerp is nog dit jaar af, in 2021 wordt het geld gereserveerd en pas in 2022 kan er gebouwd worden, aldus Kukenheim. De raadsleden hopen dat het begin 2022 zo ver kan zijn. “Ik wil dat hier over een dik jaar volop kan worden getennist,” zegt D66’er Rob Hofland. “Wat mij betreft zorgen we nu dat die banen er zo snel mogelijk liggen”, aldus GroenLinks-raadslid Dorrit de Jong.

Kukenheim zegt ook dat er, even verderop in Nieuw-West, nog twee tennisverenigingen zijn die geen wachtlijst kennen.

Meer over