Supperclub Amsterdam heeft een nieuwe eigenaar

Bert van der Leden doet afstand van zijn aandeel in Supperclub Amsterdam. Sinds 1999 was hij eigenaar van de beroemde nachtclub. Ook Michael van de Kuit van Nedstede verkoopt het aandelenbelang van 20 procent. De nieuwe eigenaar van de club is ondernemer Joeri Salet.

Het Parool
null Beeld Eva Plevier
Beeld Eva Plevier

De nieuwe eigenaar van Supperclub Amsterdam is Brownys & Partners, het evenementenproductiebedrijf van Nick Bruynesteijn. Aangevoerd door Joeri Salet. Nedstede Groep blijft wel eigenaar van het pand Odeon, het rijksmonument gelegen aan Singel 460 waarin de Supperclub sinds 2015 is gehuisvest. “Joeri Salet en investeerder Nick Bruynesteijn hebben samen de kwaliteiten om de Supperclub voort te zetten,” besluit oud-eigenaar Bert van der Leden.

De club is door ondernemer Joeri Salet in de coronacrisis overgenomen om een goed fundament te leggen. “We hebben nu de tijd om de club weer opnieuw in te kunnen richten. We hebben genoeg vertrouwen dat het de kosten gaat dekken.” Het doel van Salet is de club internationaal weer op de kaart te zetten. “Mensen moeten naar Amsterdam komen en dan denken aan deze club.”

“Brownys & Partners is een gezaghebbende speler in de evenementenbranche, met veel ervaring in het organiseren van onvergetelijke feesten. Als verhuurder van het gebouw Odeon heb ik er alle vertrouwen in dat Brownys na deze coronapandemie van de Supperclub weer dé place to be zal maken,” zegt Nedstede-ceo Michael van de Kuit.

Meer over