Station Sloterdijk ontruimd na dreiging met explosief, situatie veilig

Station Sloterdijk werd vrijdagmiddag rond 12.10 uur korte tijd ontruimd, omdat een 21-jarige Amsterdammer dreigde een explosief tot ontploffing te brengen. De verdachte is aangehouden.

Het Parool
null Beeld Maarten Brante
Beeld Maarten Brante

Het bleek loos alarm: er is geen explosief aangetroffen. De situatie is veilig, meldde de politie op Twitter. De verdachte, een 21-jarige man, werd geblinddoekt afgevoerd. Het is nog niet duidelijk wat de man precies bezielde.

Een getuige meldde dat een man met een rolkoffer in de trein heeft gedreigd een bom te laten ontploffen. Tientallen agenten liepen door de trein, zoekend onder de banken en pratend met passagiers.

Mensen werden in kleine groepjes uit de trein gelaten. Een vrouw was erg geschrokken. “Mannen met maskers en grote geweren kwamen binnen en voerden de man af. Dat was spannend. De deuren bleven dicht, het duurde wel een uur. We zijn allemaal verhoord door de politie.”

Alle reizigers in de trein werden opgevangen in de Starbucks, net als het NS-personeel. Sommige mensen bleven in de trein zitten, die doorreed naar Vlissingen.

Geen treinen

Vanwege de ernst van de melding werd het gehele station tijdelijk ontruimd. Tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem reden tot ongeveer 14 uur geen treinen op last van de politie. Tussen Zaandam en Sloterdijk reden minder treinen.

De man dreigde op Centraal Station al met het laten ontploffen van een explosief, waar hij vervolgens op een trein stapte. Deze werd op last van de politie stilgezet bij Sloterdijk, waar een team van de Dienst Specialistische Interventies klaarstond. Tientallen agenten in kogelwerende vesten en een zwaarbewapend arrestatieteam waren op de been.

null Beeld Het Parool
Beeld Het Parool
null Beeld Het Parool
Beeld Het Parool
null Beeld Het Parool
Beeld Het Parool
Meer over