Nieuws

Solidariteitsdemonstratie voor abortusrecht op de Dam

Op de Dam wordt zaterdag een solidariteitsdemonstratie voor het abortusrecht georganiseerd. Dit omdat het recht op abortus in de Verenigde Staten mogelijk wordt afgeschaft.

Het Parool
De organisatie verwacht duizenden demonstranten op de Dam. Beeld ANP /  ANP
De organisatie verwacht duizenden demonstranten op de Dam.Beeld ANP / ANP

De organisatie verwacht duizenden demonstranten. Onder meer Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet (GroenLinks), directeur van Rutgers Marieke van der Plas en D66-Europarlementariër Samira Rafaela zullen spreken op de Dam.

“Het is onvoorstelbaar dat het recht op abortus, waar zo hard voor is gestreden, nu weer op het spel staat,” aldus Annemieke van Straalen, een van de protestorganisatoren. “Het abortusrecht is een mensenrecht, maar het blijkt absoluut niet vanzelfsprekend.”

Abortus in de VS

In de Verenigde Staten gingen afgelopen week duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen het ontwerpbesluit tegen abortusrecht van het Hooggerechtshof. Als het ontwerpbesluit definitief wordt gemaakt, mag elke staat apart beslissen over de rechten rondom abortus. De gouverneur van Oklahoma tekende dinsdagavond nog een wet die abortus na zes weken verbiedt.

De demonstratie begint om 13.00 uur en wordt onder meer gesteund door Amnesty International, kenniscentrum Rutgers, Women Inc. en de organisatie achter de Nederlandse Women’s March.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Meer over