Slachtoffer steekpartij legt beslag op villa Promes

Het slachtoffer van de steekpartij waarvan Quincy Promes verdacht wordt, heeft beslag laten leggen op de riante villa van de voormalige Ajacied. Dat bevestigt Yehudi Moszkowicz, de advocaat van de neergestoken man.

Het Parool
In december is Promes gearresteerd. Hij is nog steeds verdachte in de steekpartij. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
In december is Promes gearresteerd. Hij is nog steeds verdachte in de steekpartij.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

De stap moet als voorloper worden gezien van een civielrechtelijke schadeclaim, zegt advocaat Moszkowicz. “Het één is het logisch gevolg van het ander. Op het moment dat je beslag legt, moet je ook gaan dagvaarden.”

De villa waarop beslag is gelegd, heeft een waarde van 2,1 miljoen euro, met een bijgebouw ter waarde van 600.000 euro. De rechter heeft verlof verleend om beslag te leggen tot 630.000 euro.

Aan de dood ontsnapt

Het slachtoffer, een neef van Promes, was in juli uitgenodigd op een feest van de voetballer in diens bedrijfspand in Abcoude. “Aan het eind van de avond werd mijn cliënt zonder aanleiding neergestoken,” liet advocaat Yehudi Moszkowicz eerder weten. Zijn cliënt werd onder zijn knie gestoken met een mes, daarbij werd een van zijn pezen doorkliefd, zo bleek nadat derden tussenbeide waren gesprongen.

“Hij had geen idee wat de aanleiding was,” zei de raadsman na het verhaal dat Promes zijn cliënt ervan zou hebben beschuldigd geld gestolen te hebben van een familielid. Er werd geen aangifte gedaan.

Arrestatie

Promes werd in december gearresteerd en zat een paar dagen in de cel. Hij is nog steeds verdachte en heeft het daar moeilijk mee. “Al die mediaberichten en negativiteit om mij heen. Daar ben ik erg van geschrokken,” vertelde hij vorige week, vlak na zijn vertrek bij Ajax. “Maar de waarheid zal boven water komen. Ik zag dat men zijn oordeel al klaar had. Onterecht. Daar had ik moeite mee.”

Een vertrek van Promes naar Rusland staat volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie het onderzoek en eventuele vervolging niet in de weg. Hij moet zich wel beschikbaar houden voor verhoor, maar dat kan ook via videostream. Spartak betaalt maximaal 11 miljoen euro voor Promes aan Ajax.

Op mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg staat maximaal vier jaar gevangenisstraf. De advocaat van Promes, Gerard Spong, was maandagavond onbereikbaar voor commentaar.

Meer over