AEX

Sif stijgt, Air France-KLM daalt op Damrak

De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag vrijwel vlak begonnen. Ook elders in Europa openden de beurzen zonder grote koersuitslagen.

ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

Beleggers keken vooral uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport en de ontwikkelingen op het vlak van de handel tussen de VS en China. Op het Damrak werd Air France-KLM lager gezet na een kwartaalbericht. Een handelsupdate van Sif Holding viel wel in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde na enige minuten handelen ongewijzigd op 566,64 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 810,37 punten. De beursgraadmeter in Londen won 0,1 procent. Frankfurt en Parijs bleven vrijwel vlak.

Verlies van 303 miljoen
Bij de middelgrote bedrijven zakte Air France-KLM 3,1 procent. De luchtvaartcombinatie heeft een "uitdagend" kwartaal afgesloten met een operationeel verlies van 303 miljoen euro.

Het leeuwendeel van het tekort kwam voor rekening van Air France, maar ook KLM schreef rode cijfers. Hogere brandstofkosten en prijsdruk door concurrentie zetten het resultaat onder druk.

Sif dikte ruim 9 procent aan bij de kleinere bedrijven. De funderingsspecialist Sif voerde in het eerste kwartaal de omzet licht op en deed vooral goede zaken voor wat betreft het bedrijfsresultaat. Ook bracht Sif de schuldenlast flink terug, terwijl de onderneming ook investeerde in een nieuwe coatingfaciliteit en meer mensen aan het werk had.

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over