Nieuws

Schiphol rekent weer op drukte en blijft extra personeel inzetten

Schiphol verwacht ook dit weekend de nodige drukte: het aantal passagiers is vergelijkbaar met de hoeveelheid reizigers tijdens de meivakantie. De luchthaven blijft dan ook maatregelen nemen en extra mensen inzetten.

Het Parool
Tijdens de meivakantie leidden de tekorten tot chaotische taferelen en vluchten die geschrapt werden. Beeld ANP
Tijdens de meivakantie leidden de tekorten tot chaotische taferelen en vluchten die geschrapt werden.Beeld ANP

Op de website geeft Schiphol aan dat zaterdag een normale dag wordt. Zondag wordt wel weer erg druk. Vorig weekend viel de weekenddrukte nog alleszins mee, de week daarvoor waren er veel lange rijen en talloze vertragingen.

Hoewel het dagelijks aantal reizigers nog een stuk lager ligt dan in de periode voor corona, zijn de wachttijden wel bijna even lang. Dat komt door tekorten aan onder meer beveiligers op de luchthaven: een deel van de beveiligers vond in de coronaperiode ander werk. Ook is er momenteel veel ziekteverzuim.

Tijdens de meivakantie leidden die tekorten tot chaotische taferelen en vluchten die geschrapt werden of verplaatst naar een ander vliegveld. Aan het begin van die vakantie was er ook al een staking van bagageafhandelaars van KLM. Dat leidde toen tot de oproep om de luchthaven te mijden. Ook werden de afritten van snelweg A4 enige tijd gesloten.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.