Nieuws

Scherpe discussies, cruciale vragen: Het Parool en De Balie organiseren Het Grote Lijsttrekkers Slotdebat

Voor wie moeten er de komende jaren woningen gebouwd worden? Hoe moet de stad verduurzamen? Hoe gaat Amsterdam de strijd aan tegen misdaad? Over die thema’s discussiëren elf lijsttrekkers op zondag 13 maart tijdens het Grote Lijsttrekkers Slotdebat.

Het Parool
Al jaren heeft Amsterdam forse verkiezingsborden nodig om alle partijen hun boodschap over te laten brengen. Beeld ANP
Al jaren heeft Amsterdam forse verkiezingsborden nodig om alle partijen hun boodschap over te laten brengen.Beeld ANP

Op 16 maart gaat Amsterdam naar de stembus. De toekomst van de stad wordt dan bepaald. Voorafgaand zullen de lijstrekkers nog één keer met elkaar in debat gaan. Aanstaande zondag organiseert Het Parool samen met De Balie Het Grote Lijsttrekkers Slotdebat.

Deelnemers zijn: Reinier van Dantzig (D66), Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Claire Martens (VVD), Marjolein Moorman (PvdA), Annabel Nanninga (JA21), Juliet Broersen (Volt), Jazie Veldhuyzen (Bij1), Sheher Khan (Denk), Diederik Boomsma (CDA), Johnas van Lammeren (PvdD) en Remine Alberts (SP).

De lijsttrekkers gaan in debat over de staat van het onderwijs, over de vraag hoe criminaliteit moet worden tegengegaan en hoe de stad moet verduurzamen. De onderwerpen worden ingeleid door journalisten van Het Parool en Tim Wagemakers zal het gesprek leiden namens De Balie.

Het debat is uitverkocht, maar aanmelding voor een wachtlijst is nog wel mogelijk. Het Grote Lijsttrekkers Slotdebat wordt vanaf 17:00 uur ook live uitgezonden via Het Parool en de De Balie.

Slag om de Stopera
Op woensdag 16 maart kiest ook Amsterdam een nieuwe gemeenteraad. In aanloop naar de verkiezingen besteedt Het Parool aandacht aan de politieke partijen, campagne, peilingen en verhoudingen in de Stopera. Lees ook via parool.nl/verkiezingen