Restaurant The Gaia sluit half jaar na opening alweer de deuren

Chefkok Ferry van Houten startte begin februari 2019 restaurant The Gaia op het Rembrandtplein en sluit het na een half jaar open te zijn geweest.

Het Parool
The Gaia, Rembrandtplein 26. Beeld Eva Plevier
The Gaia, Rembrandtplein 26.Beeld Eva Plevier

The Gaia, een restaurant annex cocktailbar gelokaliseerd in het Schiller Hotel op het Rembrandtplein, beloofde een plek te worden waar het beste van de moderne mediterrane en Oosterse keuken elkaar ontmoetten. Begin augustus besloot chefkok Van Houten het restaurant te sluiten.

In een reactie aan Misset Horeca laat Van Houten weten: “De locatie op het Rembrandtplein werkte niet. In het weekend zat het vol, maar doordeweeks was er te weinig doorloop. Ik ben horecaondernemer en ben nog steeds enorm enthousiast over het concept, maar als je maandelijks 20.000 euro moet gaan bijleggen dan moet je heel goed gaan nadenken.”

Ondanks dat er van alles door de eigenaar is gedaan om het restaurant aantrekkelijker te maken, had dit geen succes. Na het zien van de teleurstellende cijfers van de maand juli (van 15.000 naar 20.000 verlies) hakte Van Houten de knoop door en sloot de deuren.

Het Parool bezocht The Gaia in juni voor de wekelijkse rubriek Proefwerk en beoordeelde het met een 5,5. Culinair recensent Van der Loo schreef toen over het restaurant: ‘Al serveert The Gaia een heel verhaal, wat we deze avond geproefd hebben is een stuurloos samenraapsel van invloeden. De gerechten ogen mooi, maar raken niet.’

Van Houten zegt in de toekomst toch nog een nieuwe The Gaia te willen openen op een andere locatie, maar zegt ook dat dat nog wel even kan duren.

Meer over