Rechter wil meer bewijs diefstal van dementerenden in Noord

Hoewel zorgorganisatie Evean ervan overtuigd is dat twee zorgmedewerkers op de afdeling met dementerende bewoners boodschappen hebben gestolen, wil de rechter meer bewijs zien.

Tahrim Ramdjan
null Beeld anp
Beeld anp

Dat bleek uit het tussenvonnis dat de Amsterdamse kantonrechter donderdag wees.

De zorgorganisatie wil de contracten van de 48-jarige Sharda R. en 62-jarige Patricia H. ontbinden. Ze werkten op een afdeling in het Eduard Douwes Dekkerhuis in Noord waar 21 mensen met dementie wonen.

Verdwijnende boodschappen

Een nieuwe collega verklaarde voor de rechter geobserveerd te hebben dat R. en H. met volle boodschappentassen naar huis vertrokken. Ook verklaart ze dat de vrouwen meer boodschappen bestelden dan noodzakelijk, en dat etenswaren leken te verdwijnen.

De zorgorganisatie mag de contracten enkel ontbinden indien de verhouding tussen werkgever en werknemer onherstelbaar verstoord is. Evean is die mening toegedaan, maar de rechter bleek donderdag nog niet overtuigd.

Evean krijgt tot 19 november de tijd om nader bewijs te leveren.

Cropped woman hand holding ecologically friendly reusable cotton mesh bag with fruit and vegetables. Zero Waste shopping concept. Salmon color background.
boodschappen tas Beeld Getty Images
Cropped woman hand holding ecologically friendly reusable cotton mesh bag with fruit and vegetables. Zero Waste shopping concept. Salmon color background.boodschappen tasBeeld Getty Images
Meer over