Populairste namen in Amsterdam zijn Adam en Sara

Van de 9900 baby’s die er in 2020 in de stad werden geboren, kregen de meesten de namen Adam en Sara. Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Nieuw-West is het meest vruchtbare stadsdeel met 1961 geboren baby’s. In totaal zijn er iets minder baby’s dan in 2019 geboren, toen waren het er 10.464.

In de top vijf van meisjesnamen staan verder: Noor, Mila, Mia en Sofia. Als je de namen Sofia en Sophia bij elkaar optelt, staat die naam op 1. Bij de jongens wordt Adam gevolgd door Noah, Benjamin, Otis en Hugo.

Er zijn verschillen per stadsdeel. In Centrum scoren namen als Leo, Oscar, David, Adam, Mila, Sofia en Julia het beste. In West zien we Benjamin, Otis, Olivia, Zoë en Mia opduiken. In Oost is de populairste jongensnaam Alexander. Voor de meisjes is dat Mila. En in Nieuw-West zijn Adam, Mohamed, Zaid, Noor en Sarah populair.

Emma en Noah zijn landelijk de bekendste kindernamen van 2020.

De namen per stadsdeel

⦁In Centrum scoren voor de jongens Leo, Oscar, David en Adam goed. Voor de meisjes doen Mila, Sofia en Julia het ’t best.

⦁In West is de top 5 van jongensnamen Adam, Benjamin, Otis, Moos en Louis. Voor de meisjes is dat Olivia, Zoë, Mia, Ella en Mia.

⦁Oost, meest populair bij de jongens: Alexander, Otis, Noa, Hugo en Sam. Meisjes: Mila, Olivia, Zoë, Yara en Sophie.

⦁Noord, jongens: Adam, Liam, Mohamed, Lewis en Noah. Meisjes: Sophia, Sara, Emma, Amira en Lina.

⦁Nieuw-West, vaakst gekozen voor jongens: Adam, Mohamed, Zaid, Rayan en Ibrahim. En voor meisjes: Noor, Sofia, Sara, Lina en Sarah.

⦁Zuid, jongens: Hugo, Mees, Floris, Otis en Benjamin. Meisjes: Julie, Olivia, Nina, Mia en Charlotte.

⦁Zuidoost: Mohammed, Liam en Jayden voor de jongens. Populairste namen voor meisjes waren: Sara, Inaya en Amaya.

Meer over