Politiecontroles: 50 kilo softdrugs en één verdachte springt in ’t IJ

De politie heeft zeven aanhoudingen verricht bij diverse controles in woningen en voertuigen in het centrum van Amsterdam en een bedrijventerrein in Noord. Daarbij werd 50 kilo softdrugs in beslag genomen en een vuurwapen.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

De controles werden uitgevoerd door de Ondermijningsbrigade van de politie. Dit is een samenwerking tussen verschillende overheidsdiensten om de gevolgen van de drugseconomie in de regio tegen te gaan en richt zich vooral op de aanpak van de georganiseerde criminaliteit en ondermijning.

Bij diverse verkeerscontroles werden in totaal 173 voertuigen, 22 taxi’s en 49 brommers gecontroleerd. Vijf taxichauffeurs kregen een bekeuring voor diverse overtredingen en zeventien bekeuringen werden uitgeschreven voor rijden onder invloed, foute verlichting, het niet dragen van een gordel en bellen achter het stuur.

Een inzittende van een zwarte Volkswagen Golf schrok zo van de politiecontrole dat hij het IJ in sprong om te ontkomen. Hij werd later gearresteerd met drugs op zak. De andere inzittende van de auto bleek vijftien wikkels harddrugs onder zijn stoel verstopt te hebben. Bij de verdachten thuis werd ook nog een grote hoeveelheid drugs gevonden.

93 gecontroleerde units

Ook deed de politie een inval bij een bedrijfsverzamelgebouw aan de Zamenhofstraat in Noord. Daar werd in één van de 93 gecontroleerde boxen een vuurwapen met patronen gevonden. Op het Prinseneiland in het centrum vonden agenten in een huis een opslagplaats voor coffeeshops. Daar lag ruim 50 kilo softdrugs opgeslagen.

Als laatste doorzocht de politie ook een woning aan de Polijsterweg in Noord. Dit huis bleek als ‘sekshuis’ ingericht te zijn voor illegale prostitutie.

Meer over