Nieuws

Politie geeft beelden vrij van verdachten straatroven in Zuid

In februari vonden twee zeer gewelddadige straatroven plaats in Amsterdam-Zuid, kort na elkaar. De politie vermoedt een verband tussen de zaken en geeft beelden vrij waarop een van de twee verdachten herkenbaar in beeld is, in de hoop de mannen te vinden.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

In de nacht van 2 op 3 februari beroofden twee mannen een derde man met grof geweld van zijn horloge in de Bronckhorststraat. De overvallers gingen er vervolgens vandoor.

Op woensdag 6 februari vond een tweede overval plaats op de Apollolaan, waarbij twee mannen iemand aanvielen en ook zijn horloge stalen. De daders vluchtten vervolgens in een zwarte Renault Clio, vermoedelijk met een kentekenplaat met de lettercombinatie HFS.

De politie heeft beelden van de eerste roof, waarop een van de daders duidelijk te zien is. Omdat de straatroven qua aanpak erg op elkaar lijken en kort na elkaar in dezelfde buurt plaatsvonden, vermoedt de politie dat er een verband is tussen de zaken. Ze zijn op zoek naar mensen die meer informatie kunnen verschaffen.

Meer over