Nieuws

Politie geeft beelden vrij van telefoondief

Een 57-jarige vrouw werd in juni voor de ingang van een verpleeghuis aan de Vinkenstraat door een man bestolen van haar telefoon. De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden en geeft daarom beelden vrij.

Dianne Bleeker
Foto ter illustratie. Beeld ANP
Foto ter illustratie.Beeld ANP

De diefstal vond plaats op donderdag 18 juni rond 17.30. De 57-jarige vrouw kwam aangelopen bij het verpleeghuis, maar kon vanwege de coronamaatregelen niet direct naar binnen lopen en belde aan. Terwijl ze wachtte tot de schuifdeuren opengingen, kwam er een man achter haar staan. De vermoedelijke dader boog zich vervolgens voorover en pakte waarschijnlijk op dat moment de telefoon van het slachtoffer.

Op de beelden is te zien hoe de verdachte nog even de hal van het verpleeghuis in liep, zwaaide naar iemand en vervolgens vertrok. Kort daarna kwam de vrouw erachter dat haar telefoon weg was.

De verdachte wordt tussen de 20 en 25 jaar oud geschat en is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang. Hij heeft donker haar, een licht getinte huidskleur en een fors postuur. Op de desbetreffende donderdag droeg hij een donkere pet, een donker North Face vest, een wit Levi’s T-shirt, een donkere broek en donkere schoenen.

Meer over