Nieuws

Plofkraak bij juwelier op Buikslotermeerplein in Noord

Bij een juwelier op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een plofkraak plaatsgevonden, meldt de politie. Met een explosief hebben meerdere verdachten de winkel opengebroken.

Het Parool
Er is veel schade bij de juwelier op het Buikslotermeerplein. Beeld Jesper Roele
Er is veel schade bij de juwelier op het Buikslotermeerplein.Beeld Jesper Roele

De daders zijn ontkomen. De politie zoekt vanaf de grond en vanuit de lucht naar de verdachten. Het is niet bekend of ze iets hebben buitgemaakt.

De omgeving van het plein is ruim afgezet, vanwege schade aan de juwelierszaak en het puin. De recherche is ter plaatse voor (sporen)onderzoek. Ook de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie is opgeroepen voor nader onderzoek.

Schade aan de overkant

Zaterdagochtend staat geschokt personeel voor de winkel te wachten en de schade op te nemen. Ook bij een telefoonwinkel aan de overkant is door de kracht van de explosie veel schade ontstaan aan de winkelpui en is personeel druk bezig glasscherven op te ruimen.

Een medewerker van de juwelier vertelt dat hij en zijn collega’s moeten wachten op de verzekering en klusjesmannen tot ze naar binnen kunnen. Onder het rolluik door te zien is dat er veel schade in de winkel is. Of er veel juwelen en sieraden weg zijn, kan hij nog niet zeggen.

Het is niet de eerste keer voor de juwelier dat ze slachtoffer zijn van criminelen, vertelt hij. “Zeven jaar geleden zijn we ook al een keer overvallen.”

Meer over