Nieuws

Pannenkoekenhuis Stroop en biertuin Proost in Noord stoppen voorgoed

Proost en Stroop, aangrenzende biertuin en pannenkoekenhuis in Noord, sluiten voorgoed hun deuren. ‘Het coronajaar heeft ons helaas de das omgedaan’.

Anna Herter
Terras van Restaurant Stroop, naast de Biertuin Proost. Beeld Jesper Boot
Terras van Restaurant Stroop, naast de Biertuin Proost.Beeld Jesper Boot

Dat heeft eigenaar Lilian Roozeboom donderdag bekendgemaakt op Facebook. Het nieuws komt daags voor de riante terrassen aan de Meteorenweg eindelijk weer open hadden gemogen. De aankomende versoepeling bood echter niet genoeg vooruitzicht om de crisis te boven te komen.

Volgens Roozeboom lukte het ook vóór de crisis al niet om de onderneming rendabel te krijgen. ‘De drukte was op zonnige dagen haast niet bij te benen, maar in de winter was het lastig de tent vol te krijgen. Ik besloot dat 2020 mijn jaar zou worden en zette nog één keer alles op alles. En toen was daar de eerste lockdown.’

‘Ik kijk met grote dankbaarheid terug op een waanzinnig mooi avontuur,’ schrijft Roozeboom. ‘Stralende bruidsparen gaven elkaar het jawoord. Honderden kannen pannenkoekenbeslag werden gemaakt. Kinderen renden over het veld terwijl ouders elkaar even echt konden spreken.’

Overname

Pannenkoekenrestaurant Stroop was al een begrip in Amsterdam toen eigenaren Eline en Lilian Roozeboom in 2018 besloten uit te breiden met een biertuin. Samen met naastgelegen brouwerij Friekens zetten zij Proost op. Bij beide tenten was het vooral op zonnige dagen goed vertoeven.

Voor de toekomst van de locatie geeft Roozeboom een tipje van de sluier. ‘Er komen nieuwe ondernemers in onze plaats met mooie vernieuwende ideeën’. De overname moet nog officieel worden bekendgemaakt.

Meer over