Overleden man aangetroffen in Ringvaart in Oost

In de Ringvaart aan de Oranje-Vrijstaatkade in Oost is dinsdagochtend een overleden man aangetroffen. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Het Parool
De Ringvaart bij winkelcentrum Oostpoort. Beeld Marc Kruyswijk
De Ringvaart bij winkelcentrum Oostpoort.Beeld Marc Kruyswijk

De politie ontving rond acht uur een melding van een hardloper die een persoon had zien drijven in het water, nabij winkelcentrum Oostpoort. Bij aankomst van de politie, brandweer en ambulance, bleek het om een overleden persoon te gaan. De brandweer heeft de man met een duikteam uit het water gehaald.

De recherche en politie onderzoeken de doodsoorzaak, aldus een politiewoordvoerder.

Omwonenden merkten ’s morgens dat er van alles gebeurde aan de waterkant. Volgens een van hen was er veel beroering. “Ik hoorde een brandweerauto aankomen. Toen ik uit het raam keek, zag ik dat ze bezig waren iets uit het water te takelen. Waarschijnlijk was dat het lichaam.”

Politie, brandweer en een speciaal duikteam hebben het water in de omgeving afgezocht en zijn daar nog enige uren mee bezig geweest, aldus de omwonende. “Volgens mij hebben ze niets meer gevonden. Je merkte wel dat er iets serieus aan de hand was, niemand vertelde ons iets.”

De Ringvaart is ter hoogte van Oostpoort zeer ondiep en het water is helder. Een medewerker van een van de eettentjes ziet continu van alles drijven. “Dat ze nu een lichaam hebben gevonden, is wel tragisch. Ik ben blij dat ik het niet heb gezien, heel naar.”

Brandweer en politie op de plaats van het ongeval. Beeld Politie Amsterdam Oost Watergraafsmeer
Brandweer en politie op de plaats van het ongeval.Beeld Politie Amsterdam Oost Watergraafsmeer
Meer over