Nieuws

Oud-student acteeropleiding Faaam doet aangifte tegen Hugo Metsers

Een oud-student van Hugo Metsers heeft tegen de acteur en docent aangifte gedaan van aanranding en seksueel overschrijdend gedrag. Dat bevestigt het vermeende slachtoffer tegenover het ANP na berichtgeving van Shownieuws.

Het Parool
Hugo Metsers in februari 2022 tijdens een filmpremière in Pathé Tuschinski. Beeld Brunopress
Hugo Metsers in februari 2022 tijdens een filmpremière in Pathé Tuschinski.Beeld Brunopress

De Volkskrant kwam eind februari met een artikel waarin Metsers beschuldigd werd van machtsmisbruik. Meerdere oud-studenten van de door hem opgerichte Amsterdamse acteeropleiding Faaam zeiden dat hij over grenzen ging en dat ze zich onveilig voelden. Zo beweerden ze onder meer dat ze bij het vak Functioneel Naakt verder moesten gaan met naaktscènes dan ze wilden.

De oud-student heeft aangifte tegen Metsers gedaan van aanranding en seksueel overschrijdend gedrag. Tegen Shownieuws vertelt hij dat het om meerdere incidenten gaat, zowel op verbaal als fysiek vlak. Na de eerste berichtgeving in de media ontving de oud-student een e-mail van Metsers. Deze was volgens hem ‘zeer manipulatief’ en bedoeld om hem te ‘neutraliseren’. Hij besloot daarop naar de politie te stappen. “Zijn e-mail was voor mij de druppel. Ik wil dit onderwerp verwerken en een plekje geven. Hopelijk kan ik hem op een dag vergeven.”

Geschrokken reactie

Metsers, die onder meer te zien was in Goede Tijden, Slechte Tijden, herkent zich niet in de beschuldigingen en reageerde eerder geschrokken. “Het gaat mij aan het hart en ik neem het zeer serieus dat er oud-studenten zijn die onprettige gevoelens hebben overgehouden aan mijn lessen. Dat is nooit mijn bedoeling geweest en ik leef met hen mee. Ik respecteer ieders beleving en had gewild dat ik het destijds beter had meegekregen. Dat reken ik mezelf aan.”

Vorige week werd bekend dat Metsers zijn werkzaamheden bij Faaam voorlopig heeft neergelegd.

Meer over