Opsporing Verzocht behandelt moord op advocaat Derk Wiersum

Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond wederom aandacht aan de moord op advocaat Derk Wiersum. Uit politieonderzoek is gebleken dat de advocaat al langere tijd geobserveerd werd.

Het Parool
Onderzoek op de plaats waar Derk Wiersum vermoord werd. Beeld ANP
Onderzoek op de plaats waar Derk Wiersum vermoord werd.Beeld ANP

Wiersum, advocaat van Nabil B., de kroongetuige in de grote liquidatiezaak tegen de criminele organisatie van Ridouan Taghi, werd op 18 september geliquideerd voor zijn huis aan de Imstenrade in Buitenveldert. Deze straat is alleen te bereiken via de Van Boshuizenstraat waar camera’s hangen. Op de beelden zijn in de weken voor de moord meerdere gestolen auto's gezien.

Het gaat om een witte Opel Combo, een Volkswagen Transporter en een Renault Megane. De witte Opel Combo is bij de liquidatie gebruikt en is ook de auto waarin de schutter is ontkomen. Deze auto is door de politie in Almere aangetroffen.

De Volkswagen Transporter is twee dagen voor de moord in de straat gezien. Deze auto stond in een parkeergarage in Zuidoost en is door de politie in beslag genomen. De Renault Megane is uitgebrand gevonden en meegenomen door de politie voor sporenonderzoek.

De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdagavond om 20.35 uur op NPO1.

Meer over