Nieuws

Onrust om dubbelzinnig bericht, maar Bitterzoet gaat nog niet dicht

Na een dubbelzinnig bericht van nachtclub Bitterzoet, wordt veelvuldig op sociale media gedeeld dat de club definitief sluit. Dat is niet het geval.

Anna Herter
Club Bitterzoet. Beeld ANP
Club Bitterzoet.Beeld ANP

‘Bitterzoet neemt afscheid van de nachtcultuur,’ zo valt te lezen op de facebookpagina van de nachtclub. ‘Na een bewogen leven met hoogte en dieptepunten en een lang ziektebed heeft het kabinet zonder overleg besloten de stekker eruit te trekken.’

Dat klinkt als een definitieve sluiting, maar dat is niet het geval, legt eigenaar Bas Louwers desgevraagd uit. “We willen er alleen op attenderen dat als dit nog veel langer doorgaat, we Bitterzoet kunnen begraven.” Met ‘dit’ bedoelt hij de coronamaatregelen en bijbehorende routekaart, die het nachtleven in een lastig parket brengt.

Afgelopen dinsdag presenteerde het kabinet een routekaart voor het op- en afbouwen van de coronaregels. Daarbij worden vier niveaus aangehouden: waakzaam, zorgelijk, ernstig en zeer ernstig. Nachtclubs en disco’s moeten in alle vier fases dicht blijven.

“Dat betekent dat wij misschien nog wel twee jaar dicht moeten,” aldus Louwers, “en dat redden wij niet.” Hij hoopt dat met deze actie er meer aandacht komt voor de nijpende situatie van de nachtclubs, en dat het nachtleven van zich laat horen.

Meer over