Online-festival Flower Tower wil ‘muzikaal virus’ verspreiden

Het op Woodstock geïnspireerde online-festival Flower Tower in de A’dam Toren belooft via een ‘muzikaal virus’ hoop en verbinding te verspreiden. Het festival vindt op 15 en 16 augustus plaats en meerdere grote namen uit de landelijke en Amsterdamse muziekwereld doen mee.

ANP/Het Parool
In het weekend van het festival - 15 en 16 augustus - wordt de A'dam Toren in regenboogkleuren verlicht. Beeld Flower Tower
In het weekend van het festival - 15 en 16 augustus - wordt de A'dam Toren in regenboogkleuren verlicht.Beeld Flower Tower

Onder anderen Alain Clark, Gerson Main, The Flexican, Pablo van de Poel (DeWolff), Lucas Hamming en Pink Oculus treden op in de A’dam Toren tijdens de gratis toegankelijke weekender. De organisatie van het festival liet zich inspireren door het legendarische Woodstock dat 51 jaar geleden op dezelfde data plaatsvond. ‘De top van de Nederlandse industrie komt na lange tijd weer samen om een liefdevol muzikaal virus van hoop, verbinding en empowerment te verspreiden, met liveoptredens en inspirerende interviews,’ schrijft de organisatie.

Radio-dj Giel Beelen neemt de presentatie voor zijn rekening. Hij gaat met de artiesten maar ook met andere gasten, zoals hoogleraren en artsen, in gesprek over onder meer de gevolgen van de coronapandemie en ideeën voor een betere toekomst.

Flower Tower, dat via een livestream te volgen is, opent met een muzikale openingsceremonie op zaterdag 15 augustus om 15.00 uur, waarna er van 17.00 uur tot 05.00 uur livemuziek en dance op het programma staan. Op zondag 16 augustus wordt er uitgeslapen gaat de livestream om 13.00 uur verder.

Het festival is een non-profit initiatief dat mede mogelijk wordt gemaakt door de artiesten zelf. Kijkers van de livestream kunnen een donatie doen om de muzieksector te steunen. De totale opbrengst wordt eerlijk verdeeld onder de muzikanten, belooft de organisatie.

Meer over