Onlangs door Ziyech geopende kapperszaak dicht om geweld

Burgemeester Femke Halsema sluit barbershop Alles in Bedrijf aan de Slotermeerlaan in Nieuw-West. Voor de kapperszaak was in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie en in de nacht van vrijdag op zaterdag werd de pui meermaals beschoten.

Paul Vugts
Barbershop Alles in Bedrijf aan de Slotermeerlaan in Nieuw-West was doelwit van een explosie en werd later beschoten. Beeld Dingena Mol
Barbershop Alles in Bedrijf aan de Slotermeerlaan in Nieuw-West was doelwit van een explosie en werd later beschoten.Beeld Dingena Mol

De vorige maand door voetballer Hakim Ziyech geopende zaak wordt uitgebaat door kickbokser Aziz Kallah en staat op naam van diens vader Saïd Kallah, die in 2009 enige tijd was ontvoerd.

Ruzie

Volgens een ingewijde komt het geweld voort uit een ruzie met een in het Amsterdamse uitgaansleven beruchte vechtersbaas, maar de politie onderzoekt de aanleiding van de ontploffing en de schoten nog.

Getuigen zagen even na vier uur zaterdagmorgen twee mannen op een motorscooter wegrijden richting de Jan de Louterstraat. Er bleek vijf keer op het pand geschoten te zijn.

Kogelgaten in de ruit van de kapperszaak. Beeld Het Parool
Kogelgaten in de ruit van de kapperszaak.Beeld Het Parool

Burgemeester Halsema vreest nieuw geweld en sluit de zaak om de openbare orde niet verder in gevaar te brengen.

Kallah en Ziyech hebben nog niet op de aanslagen willen reageren.

De sluiting geldt voor onbepaalde tijd.

Meer over