OM kijkt naar consequenties FvD-demonstratie Westerpark

Volgens de gemeente Amsterdam zijn de coronaregels overtreden tijdens een bijeenkomst van Forum voor Democratie-aanhangers in het Westerpark. Het Openbaar Ministerie (OM) bekijkt of dit juridische gevolgen gaat hebben voor de organisatoren.

Het Parool/ANP
De FvD-aanhangers verzamelden zich in het Westerpark. Beeld ANP
De FvD-aanhangers verzamelden zich in het Westerpark.Beeld ANP

FvD-voorman Thierry Baudet trok op verkiezingsdag om 18.00 uur met zijn ‘Vrijheidskaravaan’ naar het Westerpark. Daar kwamen honderden op af. ‘We zijn in Amsterdam, in het Westerpark, en het is afgeladen vol,’ liet Baudet zijn aanhang op sociale media weten.

Tijdens de bijeenkomst vraagt Baudet honderden mensen die op afstand van het podium staan: “Is het mogelijk om wat dichterbij te komen, om het wat gezelliger te maken?” Daarop stappen de mensen dicht opeen naar voren. Even later wordt het nummer Leef van André Hazes jr. gedraaid, waarop Baudet en het publiek springen en dansen.

Tekst gaat verder onder tweet

Urk

Enkele dagen geleden speelde zich iets soortgelijks af. Bij een partijbijeenkomst in Utrecht en bij een bijeenkomst in Urk schudde Baudet eerder handen van samengedrongen publiek. Ook naar die bijeenkomsten hebben de autoriteiten onderzoek ingesteld.

Meer over