‘Moeder van Willem Holleeder overleden’

De 86-jarige moeder van Willem, Astrid en Sonja Holleeder is afgelopen weekend overleden. Dat schrijft de Telegraaf.

Het Parool
Het gezin Holleeder, thuis in de Eerste Egelantiersdwarsstraat in de Jordaan Beeld Archief van Stien Leipoldt
Het gezin Holleeder, thuis in de Eerste Egelantiersdwarsstraat in de JordaanBeeld Archief van Stien Leipoldt

Volgens de krant zou Stien Leipoldt, de moeder van het gezin Holleeder en de oma van Miljuschka Witzenhausen, afgelopen weekend in het bijzijn van haar dochters Astrid en Sonja op 86-jarige leeftijd zijn gestorven.

Leipoldt woonde zo goed als haar hele leven in de Jordaan, maar vertrok toen het te dreigend werd voor haar dochters Astrid en Sonja. De zussen van Willem Holleeder getuigden afgelopen jaren meermaals tegen hun broer, die terechtstaat op verdenking van het geven van vijf opdrachten voor liquidaties en in 2019 werd veroordeeld tot levenslang. De twee zussen gaven daarvoor bewijzen aan de politie.

Omdat Astrid en Sonja Holleeder gevaar liepen, woonde moeder Stien al jaren op een onbekend adres. Volgens de Telegraaf zouden alleen de zussen hebben geweten waar dat was. Ze zouden hun moeder tot haar dood ‘in het diepste geheim en altijd met strenge beveiliging’ hebben verzorgd.

Maandag heeft naaste familie afscheid kunnen nemen van Leipoldt. Zoon Willem was daar ‘vanwege de uitdrukkelijke wens van zijn moeder’ niet bij, schrijft de Telegraaf.

Meer over