Moeder langer vast om dood van haar baby in Noord

De 30-jarige Chamira E. moet langer vastzitten. Zij wordt verdacht van het doden van haar tweeënhalve week oude zoontje in haar woning in Noord. De rechtbank bepaalde dit dinsdagmiddag tijdens de pro-formazitting.

Hanneloes Pen
null Beeld Getty
Beeld Getty

Verschillende onderzoeken zijn nog niet afgerond, waaronder het medisch forensisch onderzoek van het NFI naar het letsel van de baby en de rapportage van de psychiater en psycholoog naar de psychische gesteldheid van E. Ook moeten er nog getuigen, onder wie een verloskundige, gehoord worden.

Stabiel

E., die bij de pro-formazitting aanwezig was, liet weten dat het goed met haar ging. “Ik ben stabiel en gebruik geen medicatie,” zei E. in de rechtbank. Ze zit momenteel op een psychiatrische afdeling van de gevangenis in Zwolle.

E. werd in augustus in haar woning aan de Hagenau aangehouden na een melding van de buren. De politie trof de vrouw helemaal verward aan. Haar baby’tje was reeds overleden.

E. staat ook terecht voor zware mishandeling van haar oudste kind en het verbergen van het lijkje in een weekendtas in een kast. Het gezin was al jaren bekend bij jeugdbescherming.

De volgende pro-formazitting is op 24 maart.

Meer over