Man met corona in quarantaine in ‘plastic huisje’ bij brandweerkazerne

Een patiënt die op doorreis was en positief getest is op het nieuwe coronavirus, is tijdelijk geïsoleerd in een ‘plastic huisje’ bij de brandweerkazerne in Hoofddorp.

Olga Ketellapper
De brandweerkazerne in Hoofddorp Beeld Google Street View
De brandweerkazerne in HoofddorpBeeld Google Street View

De man zat sinds maandagavond in quarantaine in een soort tiny house. De GGD is op zoek naar een passende locatie voor de man, zegt een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer.

De gemeente heeft vorige week uit voorzorg twee van deze containerwoningen bij de brandweerkazerne geplaatst. Dit met het oog op patiënten die geen verblijfplaats in Nederland hebben en mogelijk besmet zijn. “Schiphol ligt in onze gemeente, dus die kans is vrij groot.”

Het plastic huisje is voorzien van ramen, een toilet en een douche. Verzorgend personeel voorziet de man van eten en drinken. Als het nodig is kunnen er meer van dit soort isolatiewoningen worden geplaatst.

De man is een van de 38 besmette personen waar het RIVM woensdag melding van maakte. Hij was op doorreis en woont in het buitenland, maar is dus op een Nederlandse opvanglocatie ondergebracht.

Update: woensdagavond is de patiënt overgebracht naar een andere locatie, zo heeft een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland bevestigd. Wat de nieuwe verblijfplaats van de patiënt is, kan hij niet zeggen.

Meer over