Man krijgt jaar cel voor inbreken bij tientallen benzinestations

Een 44-jarige man is veroordeeld tot een jaar cel voor tientallen inbraakpogingen bij tankstations in onder meer Amsterdam en Weesp.

Anna Herter
Het Esso-station aan de Meer en Vaart in Nieuw-West wordt regelmatig overvallen.  Beeld Marc Driessen
Het Esso-station aan de Meer en Vaart in Nieuw-West wordt regelmatig overvallen.Beeld Marc Driessen

Tien maanden van de straf zijn voorwaardelijk. De rechtbank van Amsterdam legde de man ook een taakstraf op van 240 uur. Daarnaast krijgt hij een alcohol- en drugsverbod van zes maanden. Hij zou zeker één van de misdrijven hebben gepleegd onder invloed van cocaïne.

In een jaar tijd probeerde de man tientallen keren buit te maken bij geldautomaten bij tankstations. Naast dat hij ondernemers daar ‘schade en overlast mee bezorgde’, stal hij eenmaal autobanden. Ook heeft hij twee telefoons gestolen bij een Mediamarkt, waarbij hij twee medewerkers bedreigde.

De man wilde snel en gemakkelijk aan geld komen, aldus de rechter, over de rug van hardwerkende ondernemers. Bovendien rekent de rechtbank het de man zwaar aan dat hij al een strafblad had met soortgelijke misdrijven. Dat hij opnieuw de fout in is gegaan, laat volgens de rechter zien dat hij ‘brutaal en hardleers’ is.

Meer over