Man beroofd in ING-kantoor in Zuid

Een man is midden in een ING-kantoor aan de Ceintuurbaan in Zuid beroofd van zijn betaalpas en vervolgens van een flink bedrag. De politie heeft nu beelden vrijgegeven van de twee verdachten.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

De beroving vond 25 februari rond 12.00 uur ’s middags plaats. Op de beelden die de politie in het opsporingsprogramma Bureau 020 heeft getoond, is te zien hoe de man bij binnenkomst door twee anderen wordt gevolgd.

Het slachtoffer wil geld opnemen bij een automaat in het filiaal, maar terwijl hij zijn pincode intoetst, merkt hij dat de twee onbekende mannen wel heel dicht bij hem gaan staan.

Hij vertrouwt het niet en wil de transactie stoppen. Maar omdat hij uit ongemak steeds om zich heen kijkt, merkt hij niet dat de verdachten er al met zijn bankpas vandoor zijn.

Het slachtoffer rent vervolgens buiten achter een van de verdachten aan, maar hij heeft niet door dat de andere man bij een geldautomaat net buiten het gebouw geld staat op te nemen.

Te laat

Het slachtoffer wil daarna direct zijn pas blokkeren. Helaas moet hij even in de rij wachten en als hij eenmaal aan de beurt is, is er al een flink bedrag van zijn rekening afgeschreven.

“Het is natuurlijk ontzettend sneu dat deze man het slachtoffer is geworden van zo’n laffe daad. Zeker omdat hij zelf al door had dat er iets niet in de haak was, maar dit toch niet heeft kunnen voorkomen,” aldus een woordvoerder van de politie.

De politie is nu op zoek naar de verdachten en deelt daarom de beelden. Het gaat om twee mannen met allebei een lichte huidskleur en kort haar. De ene droeg een donkere jas, spijkerbroek, zwarte mus en lichtgrijze sjaal. Ook hij had een lichtbruine rugtas bij zich. De andere verdachte droeg een zwarte jas en een grijze joggingbroek.

Meer over