Lil Kleine vandaag voor de rechter om mishandeling Rembrandtplein

Rapper Lil Kleine moet zich woensdag verantwoorden bij justitie. In de rechtbank in Amsterdam dient de eerste openbare zitting over de mishandeling van een 28-jarige man in club Oliva op het Rembrandtplein in Amsterdam, waarbij Lil Kleine een van de drie verdachten is.

ANP/Het Parool
Rapper Lil Kleine zou samen met twee anderen een man hebben mishandeld. Beeld ANP
Rapper Lil Kleine zou samen met twee anderen een man hebben mishandeld.Beeld ANP

Het OM verdenkt Jorik Scholten, zoals de 26-jarige artiest eigenlijk heet, met twee mannen uit Boxtel van het medeplegen van mishandeling in de nacht van 6 op 7 december 2019. Het 28-jarige slachtoffer werd volgens het OM door drie mannen vastgepakt, tegen het lichaam geschopt en in zijn gezicht gestompt of geslagen. Toen het slachtoffer na een duw ten val kwam, volgden nog meer schoppen en trappen.

De artiest ontkent volgens zijn advocaat de clubbezoeker te hebben mishandeld. Zijn advocaat Nienke Hoogervorst heeft de onderzoeksrechter verzocht de aangever en zijn vriend te mogen horen en dat verzoek is ingewilligd. Woensdag krijgen ook de advocaten van de medeverdachten de kans eventuele onderzoekswensen kenbaar te maken. Waarschijnlijk wordt ook aangekondigd wanneer de inhoudelijke behandeling zal plaatsvinden.

Op beeld

In de aanloop naar deze eerste openbare zitting werd duidelijk dat de mishandeling waarvoor Lil Kleine wordt vervolgd, is vastgelegd op camerabeelden. De advocaat van een van de medeverdachten pleit ervoor dat de bewakingsbeelden tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak zullen worden getoond.

In mei moest Lil Kleine nog een nacht in de Spaanse cel doorbrengen vanwege de vermeende mishandeling van zijn verloofde Jamie Vaes. De rechter op Ibiza seponeerde die zaak. In 2015 werd hij aangehouden voor opruiing en belediging. Bij een optreden vroeg hij het publiek een middelvinger op te steken richting ‘politie en justitie’. Tientallen meisjes bestormden daarna het politiebureau van Hilversum. Ook die zaak werd geseponeerd. Lil Kleine had volgens het Openbaar Ministerie beloofd niet meer het publiek tegen de politie op te ruien.

Meer over