Nieuws

Lil Kleine (onder voorwaarden) weer op vrije voeten

Rapper Lil Kleine is sinds dinsdagochtend weer op vrije voeten. Op beelden van Shownieuws is te zien hoe hij breeduit lachend, met een vuilniszak vol persoonlijke spullen, de gevangenis verlaat.

Marlies van Leeuwen
Rapper Lil Kleine twee weken geleden bij de rechtbank.  Beeld ANP
Rapper Lil Kleine twee weken geleden bij de rechtbank.Beeld ANP

De artiest – grijs joggingpak, zwart petje – reageert grinnikend op vragen van de aanwezige verslaggevers, maar geeft geen antwoord. Hij stapt in een luxe zwarte auto die al voor hem klaarstaat.

Kleine wordt nog steeds verdacht van een (poging tot) zware mishandeling van zijn vriendin Jamie Vaes half februari. Maandag besloot de rechtbank hem onder voorwaarden vrij te laten. Welke voorwaarden dat zijn, is niet bekend.

Hoger beroep

De 27-jarige artiest, wiens echte naam Jorik Scholten is, werd vorige maand opgepakt. Hij zou het hoofd van zijn verloofde tussen een autodeur hebben geklemd. Na drie nachten in de cel besliste de rechter-commissaris dat zijn voorarrest werd geschorst. Het Openbaar Ministerie was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep. Daarop volgde een zitting bij de raadkamer, die oordeelde dat Lil Kleine toch nog veertien dagen langer vast moest zitten.

Naar aanleiding van de berichten over de vermeende mishandeling besloten meerdere bedrijven de samenwerking met de rapper stop te zetten. Zo promoot zijn vorige platenmaatschappij TopNotch zijn muziek niet meer en zegde zijn nieuwe platenmaatschappij Sony Music de samenwerking op.

Advocaat Nienke Hoogervorst wilde maandag geen reactie geven op het besluit van de raadkamer. Zij wil ook niets zeggen over de voorwaarden die de rechtbank Scholten op heeft gelegd. Namam, het managementbureau van Lil Kleine, was ook niet bereikbaar voor commentaar.

Meer over