Nieuws

Leraar biologie Comenius Lyceum voegt goede antwoorden toe bij examens en wordt betrapt

Een leraar biologie van het Comenius Lyceum in Nieuw-West heeft bij de eindexamens van leerlingen van de mavo goede antwoorden toegevoegd aan foute antwoorden. De tweede corrector constateerde de fraude en lichtte de inspectie in.

Jesper Roele
Het Comenius Lyceum. Beeld Tammy van Nerum
Het Comenius Lyceum.Beeld Tammy van Nerum

Rector Freek op ’t Einde bevestigt dat na berichtgeving van AT5. “Het is bizar dat een professional dit doet, we hadden het totaal niet verwacht,” zegt hij. Volgens Op ’t Einde heeft de inspectie geconstateerd dat de leraar met een ander handschrift goede antwoorden heeft toegevoegd aan foute antwoorden. De tweede corrector viel het op en stelde de inspectie op de hoogte.

Na het vaststellen van de fraude zijn de examens opnieuw nagekeken. Leerlingen mogen ervoor kiezen om het examen opnieuw te maken. Ouders zijn per brief op de hoogte gesteld van de fraude. Donderdag worden de uitslagen van de eindexamens voor middelbare scholieren bekendgemaakt.

Waarom de leraar, die lang op het Comenius Lyceum werkt, het heeft gedaan, is niet bekend. “We zijn ook wel verdrietig, waarom doe je dit?” vraagt Op ’t Einde zich af. De gevolgen voor de leraar zullen waarschijnlijk groot zijn. Bij dergelijke fraude volgt normaal ontslag, maar daar wil de rector nog niet op vooruitlopen.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Meer over