Lachgaskoerier overvallen en mishandeld in Zuidoost

Een lachgaskoerier is donderdagnacht in Zuidoost beroofd en mishandeld. Het slachtoffer is ter controle naar de spoedeisende hulp gebracht. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Jesper Roele
null Beeld shutterstock
Beeld shutterstock

De 20-jarige lachgaskoerier reed rond 00.30 uur op de Vianenstraat om een bestelling af te leveren. Toen hij uitstapte werd hij plotseling aangevallen door meerdere personen. Nadat het slachtoffer ten val kwam, bleef de groep op hem inslaan en schoppen.

Na de mishandeling namen de daders goederen mee uit de auto van het slachtoffer en sloegen op de vlucht. Van hen ontbreekt ieder spoor. Het slachtoffer is voor controle naar de spoedeisende hulp gegaan. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn, is niet bekend. De politie vraagt getuigen van de overval zich te melden.

Vuurwapen

Afgelopen jaar waren meerdere lachgaskoeriers slachtoffer van een overval. Vorige week verspreidde de politie nog beelden van een koerier die eind juli op een parkeerplaats aan de Mijdenhof in Zuidoost werd overvallen door zes mannen met een vuurwapen. De verdachten deden zich voor als koper en beroofden daarna het slachtoffer.

Dit jaar werden meerdere lachgaskoeriers overvallen. In juni raakte een lachgaskoerier in Zuidoost lichtgewond bij een overval. Eind mei werd een koerier in Buitenveldert bestolen van twee tanks. Twee mannen werden aangehouden. Begin april werd een lachgaskoerier overvallen in het Westelijk Havengebied. De daders, die vluchtten in een auto met Belgisch kenteken, werden vlak voor de grens met België aangehouden.

Twee weken later werd een lachgaskoerier overvallen in Duivendrecht. Op basis van het signalement kon de politie nog diezelfde nacht twee daders op de Agatha Christiesingel in Venserpolder arresteren. In april werd ook een lachgaskoerier in West overvallen door drie daders. Voor deze overval is nog niemand aangehouden.

Meer over