Lachgaskoerier door zes mannen beroofd met vuurwapen

Een lachgaskoerier is op 31 juli op een parkeerplaats op de Mijndenhof in Zuidoost door zes mannen overvallen. Toen hij een bestelling wilde afleveren, werd hij bedreigd met een vuurwapen.

Het Parool

De politie heeft woensdag beelden vrijgegeven van de overval in het opsporingsprogramma Bureau 020.

Op de beelden is te zien hoe de koerier zijn busje rond 18.00 uur ‘s middags parkeert. Een koper loopt naar hem toe en samen lopen ze om de bestelbus heen om een lachgastank uit de laadruimte achterin te pakken. Plotseling rennen vijf mannen naar de bus vanaf verschillende kanten.

Onder dreiging van een vuurwapen pakken ze meerdere lachgastanks en persoonlijke spullen van de koerier af. Dan rennen ze weg. Het slachtoffer rent terug naar zijn auto en rijdt de parkeerplaats af.

De verdachten staan alle zes op beeld. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of de verdachten herkennen.

Zes verdachten

De verdachte die zich voordeed als de koper heeft net als alle andere verdachten een donkere huidskleur. Hij is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang, ongeveer 20 jaar oud en hij droeg een zwarte pet met lichte streep, zwarte joggingkleding en zwarte schoenen.

De verdachte die het vuurwapen trok is ongeveer 1.80 meter lang en ook rond de 20 jaar oud. Hij droeg een wit mondkapje, een zwarte pet met wit logo en een zwart t-shirt van Nike. Verder had hij een korte broek met een witte baan aan de linkerkant en een rode baan aan beide onderkanten aan. Hij droeg zwarte sneakers.

De derde verdachte droeg een donkere pet en een zwart wit t-shirt, een trainingsbroek met een lichtkleurige bies en zwarte sneakers. De vierde verdachte droeg een wit mondkapje, een zwart trainingsjack, een zwarte trainingsbroek met een dunne witte streep aan de zijkant en zwarte sneakers. De vijfde verdachte droeg een zwarte jas met capuchon over zijn hoofd, een zwarte trainingsbroek en zwarte sneakers. De laatste verdachte had kort zwart haar, droeg een zwart trainingsjack en een zwarte trainingsbroek met een witte streep.

Meerdere overvallen

Dit jaar werden meerdere lachgaskoeriers overvallen. In juni raakte een lachgaskoerier in Zuidoost lichtgewond bij een overval. Eind mei werd een koerier in Buitenveldert bestolen van twee tanks. Twee mannen werden taangehouden. Begin april werd een lachgaskoerier overvallen in het Westelijk Havengebied. De daders, die vluchtten in een auto met Belgisch kenteken, werden vlak voor de grens met België aangehouden.

Twee weken later werd een lachgaskoerier overvallen in Duivendrecht. Op basis van het signalement kon de politie nog diezelfde nacht twee daders op de Agatha Christiesingel in Venserpolder arresteren. In april werd ook een lachgaskoerier in West overvallen door drie daders. Voor deze overval is nog niemand aangehouden.

De man die zich voordeed als koper droeg zwarte kleren. Beeld Politie Amsterdam
De man die zich voordeed als koper droeg zwarte kleren.Beeld Politie Amsterdam
De man die het vuurwapen op de koerier richtte. Beeld Politie Amsterdam
De man die het vuurwapen op de koerier richtte.Beeld Politie Amsterdam
Meer over