Kuijper uit Oost leukste voetbalkroeg van Noord-Holland

Café Kuijper is door Fox Sports uitgeroepen tot ‘Leukste Voetbalkroeg van Noord-Holland’. Er kon paar weken gestemd worden door voetballiefhebbers en uiteindelijk kreeg het café uit Oost de meeste stemmen.

Het Parool
Café Kuijper. Beeld Joost Lebesque
Café Kuijper.Beeld Joost Lebesque

Joost Lebesque van café Kuijper op de Linnaeusstraat is trots op de prijs die ze vrijdagochtend van Fox Sports uitgereikt kregen. “Het is gewoon mooi, we werken er keihard voor. De sfeer is hier altijd goed. Bij wedstrijden wordt er altijd hard gezongen door iedereen in de kroeg.”

“Ajax gaat voor alles,” aldus Lebesque. “We zenden alle wedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal uit, we zijn een echte voetbalkroeg. Als Ajax op dinsdag speelt, gaat de pubquiz die we op die dag organiseren niet door.”

Bezoekers van de kroeg hebben hard hun best gedaan. Volgens de kroegeigenaar heeft iedereen zijn vrienden gemobiliseerd om op zijn café te stemmen en ook mannen van elftallen die hij sponsort. De komende tijd hoopt Lebesque nog veel Ajaxwedstrijden uit te zenden. “Kampioen moeten we worden, maar ver in de Champions League komen zou ook leuk zijn. Je merkt dat de sfeer extra beladen is tijdens die wedstrijden.”

Meer over