Koninklijke familie als Queen op De Blaffende Vis

Prinses Beatrix, koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn dit jaar op Koningsdag als echte rocksterren te bewonderen op de gevel van Café De Blaffende Vis in de Jordaan.

Het Parool
null Beeld anp
Beeld anp

De Blaffende Vis springt hiermee in op de hype rond Queen na het verschijnen van de film Bohemian Rhapsody. Dit muzikale drama over het leven en werk van zanger Freddie Mercury was vorig jaar het grootste succes in de bioscopen. De film won bovendien vier Oscars.

Op de gevel vam het café in de Jordaan is koning Willem-Alexander afgebeeld als Mercury, met de kenmerkende snor en de outfit die de zanger droeg tijdens tijdens een concert in het Engelse Wembley-stadion in 1986. Zijn moeder Beatrix en vrouw Maxima begeleiden hem op drums en basgitaar.

Van der Laan
De Blaffende Vis maakt sinds 1997 een gevelversiering ter ere van Koninginnedag en Koningsdag, inmiddels een traditie in de Jordaan en omstreken. De officiële onthulling rond middernacht trekt elk jaar honderden mensen.

Meestal gaat het om een gebbetje of een gevatte woordgrap, maar vorig jaar werd een uitzondering gemaakt na de dood van burgemeester Eberhard van der Laan. Toen was het iconische beeld van hem gearmd met de koning te zien.

Zie ook: Hoe flikt De Blaffende Vis dat toch elke keer? en Zo zag de gevel van de Blaffende Vis er de laatste jaren uit

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over