Nieuws

Jong stel ernstig mishandeld in Nieuwe Doelenstraat

Een man en een vrouw zijn in de vroege ochtend van zaterdag 2 april met zwaar geweld in elkaar geslagen in de Nieuwe Doelenstraat in Centrum. De politie deelde woensdag beelden waarop de drie nog onbekende verdachten te zien zijn.

Het Parool
Het mannelijke slachtoffer krijgt uit het niets een klap in zijn gezicht. Beeld Politie
Het mannelijke slachtoffer krijgt uit het niets een klap in zijn gezicht.Beeld Politie

De slachtoffers, een man en een vrouw van in de twintig, zijn op camerabeelden te zien terwijl ze staan te kletsen in de Nieuwe Doelenstraat. Een nog onbekend drietal – twee mannen en een vrouw – loopt op het stel af. Een van hen geeft het mannelijke slachtoffer uit het niets een klap in zijn gezicht. Direct daarna beginnen ook de andere twee op hem en zijn partner in te slaan en schoppen.

Het mannelijke slachtoffer wordt volgens de politie zo vaak en hard geraakt dat hij bewusteloos op de grond belandt. Hij loopt een zware hersenschudding, een gebroken kaak, en pijnlijke ribben op. Bij het vrouwelijke slachtoffer breken door de aanval meerdere tanden af.

Zware mishandeling

De politie beschouwt de aanval als een zware mishandeling. Door de schoppen tegen het hoofd kan het geweld ‘mogelijk als een poging tot doodslag’ worden gezien, meldt een politiewoordvoerder.

De drie verdachten hebben een lichte huidskleur en een normaal postuur. De mannen hebben kort, donker haar. Beiden dragen een korte jas; de één een lichte en de ander een donkere. De vrouw draagt een langere jas met een bontkraag. Meer is over hun identiteit nog niet bekend.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.