Update

Jong meisje overleden na aanrijding vrachtwagen op Amstelveenseweg

Een jong meisje is maandagochtend om het leven gekomen na een aanrijding met een vrachtwagen. Dit gebeurde op de Amstelveenseweg ter hoogte van de De Boelelaan, meldt de politie.

Het Parool
Het ongeluk gebeurde op de Amstelveense weg ter hoogte van de De Boelelaan, bij de inrit van de spoedeisende hulp van het VUmc.  Beeld Jakob van Vliet
Het ongeluk gebeurde op de Amstelveense weg ter hoogte van de De Boelelaan, bij de inrit van de spoedeisende hulp van het VUmc.Beeld Jakob van Vliet

Het meisje, van wie de leeftijd niet bekend is gemaakt, zat bij haar vader achterop de fiets op de Amstelveensweg toen ze werd aangereden. Dit gebeurde ter hoogte van de De Boelelaan, bij de inrit van de spoedeisende hulp van het VUmc.

“De vader fietste in dezelfde richting als de vrachtwagen, toen de vrachtwagen afsloeg over het fietspad,” zegt ooggetuige R. (53), een aannemer die het ongeluk tien meter naast zich zag gebeuren. “Ik hoorde de man een kreet slaken. Omstanders hebben nog geprobeerd te reanimeren, voordat de hulpdiensten er waren.”

Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze aan haar verwondingen overleed. Meerdere politie-eenheden doen momenteel onderzoek naar hoe het ongeval kon gebeuren.

Volgens de politie hebben veel mensen de aanrijding gezien. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Heeft u meer informatie? Reageer dan via de Whatsapp-tiplijn van Het Parool of op een van deze manieren.

Meer over