Jarig VU Amsterdam deelt eredoctoraten uit

De Vrije Universiteit (VU) Amsterdam deelt vanwege haar 140ste verjaardag eredoctoraten uit. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en hoogleraar en gedragseconoom Ernst Fehr krijgen op 6 november de eretitels. Tijdens de viering zal ook koningin Máxima aanwezig zijn.

ANP
Kamervoorzitter Khadija Arib. Beeld ANP
Kamervoorzitter Khadija Arib.Beeld ANP

De eredoctoraten worden uitgedeeld aan mensen die zich onderscheiden op gebied van wetenschap, politiek of cultuur. Khadija Arib, sinds 2016 voorzitter van de Tweede Kamer, krijgt de benoeming vanwege haar grote bijdrage aan de democratie en speciale aandacht voor minderheden. Ernst Fehr wordt voorgedragen vanwege zijn onderzoeken op het gebied van belangrijke sociale en maatschappelijke onderwerpen als gelijkheid.

Anne-Marie Slaughter kreeg eerder al haar eredoctoraat van de VU, maar de ceremonie kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Daarom ontvangt de voormalig adviseur van Hillary Clinton volgende maand alsnog haar eredoctoraat. Dat krijgt zij onder andere vanwege haar onderzoek naar de rol van organisaties die onafhankelijk van de overheid werken.

Koningin Máxima zal de verjaardagsrede voordragen. De plechtigheid van iets meer dan een uur is via een livestream te volgen.

Meer over