Hoes wil geen burgemeester Haarlemmermeer blijven

Waarnemend burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer wordt niet de nieuwe, vaste burgemeester van die gemeente. Hij laat dinsdag weten dat hij niet solliciteert op de vacature.

ANP
Tijdens een nieuwjaarsreceptie had Hoes nog gezegd dat hij graag in Haarlemmermeer wilde blijven. Beeld anp
Tijdens een nieuwjaarsreceptie had Hoes nog gezegd dat hij graag in Haarlemmermeer wilde blijven.Beeld anp

Tijdens een nieuwjaarsreceptie had hij nog gezegd dat hij graag in Haarlemmermeer wilde blijven.

"Tijdens het schrijven van mijn sollicitatiebrief ben ik dit weekend halverwege gestopt. Ik heb nog eens diep in mijn hart gekeken of ik na anderhalf waarnemerschap zes jaar trouwe dienst aan Haarlemmermeer kan bieden. Ik ben ik tot de conclusie gekomen dat dat toch niet zo is," aldus Hoes in een verklaring. "Ik blijf tot op 10 juli een nieuwe burgemeester aantreedt.'' De procedure daarvoor loopt nog.

Door gemeentelijke herindeling zijn Haarlemmerliede en Spaarnwoude sinds 1 januari in de gemeente Haarlemmermeer opgegaan. Daarom werd destijds gekozen voor een waarnemend burgemeester.

Hoes was tien jaar lang gedeputeerde in Noord-Brabant en daarna van 2010 tot 2015 burgemeester van Maastricht. Hij vertrok daar nadat ophef was ontstaan over beelden die omroep PowNed uitzond van privéafspraken van Hoes met een 21-jarige man. Hoes was toen nog samen met theaterproducent en presentator Albert Verlinde.

Lees ook: Haarlemmermeer legt lat hoog voor nieuwe burgemeester

Meer over