Nieuws

Grote brand bij jachthaven Nieuw-West, woonwagenkamp ontruimd

Bij een loods aan de Oude Haagseweg in Nieuw-West waar boten liggen opslagen is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Een nabijgelegen woonwagenkamp moest ontruimd worden. Rond 17.40 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Het Parool
Rookwolken bij een grote brand in een jachthaven aan de Oude Haagseweg.  Beeld ANP
Rookwolken bij een grote brand in een jachthaven aan de Oude Haagseweg.Beeld ANP

Het ging om een zeer grote brand waarvoor de hulpdiensten hebben moeten opschalen, meldt een woordvoerder van de brandweer. Een woonwagenkamp naast de loods is ontruimd, de bewoners zijn in een bus opgevangen. Ook heeft de brandweer een hond gered uit een boot.

De brandweer zocht het terrein af naar potentieel gevaarlijke materialen. Rond 17.15 uur liet de woordvoerder weten dat het ergste voorbij is: “Er was een gastank, maar daar gaat momenteel geen gevaar meer van uit.”

Rookontwikkeling

Bewoners van de nabijgelegen buurt werd aangeraden de ramen en deuren te sluiten om de rook buiten te houden. “Het gaat om heel veel donkere rook die door de harde wind richting de stad geblazen wordt,” zei de woordvoerder.

Rijkswaterstaat laat weten dat de rook vanaf op de A4 bij Sloten te zien is. Maar: “De brand is niet direct langs de weg en vormt dus geen gevaar voor het verkeer. Wel kan de brand afleiden, dus blijf op de weg letten.”

Heeft u meer info, reageer dan via de tiplijn van Het Parool.

Meer over