Gemeente Weesp vernietigt 809 parkeerboetes, parkeerders ‘moeten wennen’ aan bezorging boetes

Goed nieuws voor notoire parkeerovertreders uit Weesp en omstreken. Het college van burgemeester en wethouders schrapt 809 parkeerbonnen uit april.

Marlie van Zoggel
null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Iedereen die meerdere parkeerbonnen ontving, hoeft er maar één te betalen. De reden is dat parkeerders er volgens de gemeente Weesp ‘aan moeten wennen’ dat de bon niet meer onder de ruitenwisser geplaatst wordt, maar per post bij de kentekenhouder wordt bezorgd.

Normaal valt zo’n boete binnen één week in de brievenbus, maar door ‘lastminute-aanpassingen in het proces’ ontvingen autobezitters de brief afgelopen maand pas na tien dagen. Wie pech had kon dus tegen de tijd dat de eerste brief binnen kwam al meerdere naheffingen aan z’n broek hebben.

Van de 1919 uitgeschreven boetes in april blijven er 1110 staan, de rest wordt vernietigd. Wie de afgelopen maand meerdere parkeerboetes ontving wordt hiervan per brief op de hoogte gebracht.

De gemeente benadrukt dat alleen voor de naheffingsaanslagen parkeerbelasting een uitzondering wordt gemaakt. Boetes die zijn uitgedeeld voor andere overtredingen, zoals foutparkeren, blijven wel staan.

Meer over