AEX

Flow Traders uitblinker op Damrak

De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien.

ANP
null Beeld anp
Beeld anp

Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. De aandacht van beleggers bleef vooral uitgaan naar de kwartaalresultaten van ondernemingen.

AEX
Op het Damrak werd een handelsupdate van Flow Traders goed ontvangen. De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 563,82 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 817,52 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,6 procent. Grootste stijger bij de hoofdfondsen was betaalbedrijf Adyen met een plus van 1,5 procent.

Telecomconcern KPN sloot de rij met een verlies van 0,3 procent. Chipmachinemaker ASML, die woensdag de boeken opent, daalde 0,2 procent. Flow Traders ging aan kop bij de middelgrote bedrijven met een winst van bijna 4 procent. De beursintermediair kampte het eerste kwartaal duidelijk met mindere marktomstandigheden. Dat zorgde er onder meer voor dat het handelsinkomen van de onderneming fors lager uitviel.

Het handelsvolume was volgens analisten van KBC Securities echter erg sterk. Navigatiebedrijf TomTom, dat woensdag met een kwartaalupdate komt, profiteerde van een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux en volgde met een plus van 2,9 procent. Air France-KLM stond onderaan de MidKap met een verlies van 1,1 procent na een tegenvallend kwartaalbericht van de Duitse concurrent Lufthansa.

Buitenland
In Frankfurt zakte Lufthansa 2 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij is in het eerste kwartaal flink in de rode cijfers gedoken. Lufthansa had al eerder voor hoog oplopende brandstofkosten gewaarschuwd en houdt dan ook vast aan zijn eerder verlaagde groeiverwachtingen.

Zalando dikte meer dan 10 procent aan. De Duitse online-schoenenverkoper boekte afgelopen kwartaal een onverwachte winst. Het was het vierde kwartaal op rij dat het bedrijf de verwachtingen van analisten wist te overtreffen. Het aandeel is dit jaar al ruim twee derde in waarde gestegen.

Valuta
De euro bleef vrijwel onveranderd op 1,1305 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 63,30 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder op 70,92 dollar per vat.

Meer over