Explosieven aangetroffen bij supermarkt in Diemen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag explosieven aangetroffen bij een Albert Heijn aan de Dalsteindreef in Diemen. Mogelijk ging het om een poging tot plofkraak.

Het Parool
Bij de Albert Heijn werden zaterdagnacht explosieven aangetroffen.  Beeld Marc Kruyswijk
Bij de Albert Heijn werden zaterdagnacht explosieven aangetroffen.Beeld Marc Kruyswijk

De explosieven werden rond 04.00 uur aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ter plaatse en het gebied was lange tijd afgezet.

Bij de Albert Heijn is het zondagochtend rustig, het filiaal ligt temidden van studentenwoningen waar of niemand thuis is, of waarvan de bewoners nog liggen te slapen. Een ploegje mannen van een herstelbedrijf is bezig de ontzette pui te repareren. Zij hebben geen idee wat er zaterdagnacht gebeurd is, maar de schade is te overzien: het glas ligt eruit en een medewerker van de supermarkt is bezig de brokstukjes uit de hoekjes te peuren.

Poging tot plofkraak

Een bewoner van het studentencomplex wil net eieren en spek gaan halen, maar hij is nog even niet welkom, de vestiging is nog even gesloten, zegt de medewerker. De student heeft zaterdagnacht wel gemerkt dat er van alles loos was. “Normaal is het hier heel rustig, maar nu was er politie, dus ik werd wel wakker. Maar verder heb ik niets gehoord.”

Waarschijnlijk ging het om een poging tot plofkraak, maar de politie houdt ook rekening met andere scenario’s. “Het is nog te vroeg om conclusies te trekken,” aldus een woordvoerder.

null Beeld Marc Kruyswijk
Beeld Marc Kruyswijk
Meer over