Update

Drie woningen onbewoonbaar na grote brand in Floradorp

Een grote brand in de Pirolastraat in Floradorp in Noord heeft woensdagochtend drie woningen dusdanig beschadigd dat ze onbewoonbaar zijn verklaard. Een persoon is vanwege rookinhalatie uit voorzorg nagekeken in de ambulance.

Olaf Heyblom
Brand in Floradorp. Beeld Hannah Stöve
Brand in Floradorp.Beeld Hannah Stöve

De brand ontstond rond 10.45 uur op de zolder van een woning. Via het dak sloeg het vuur over naar de zolders en daken van twee naastgelegen woningen. De brandweer schaalde snel op naar grote brand: de vlammen sloegen uit het dak en er was sprake van flinke rookontwikkeling. De brandweer adviseerde mensen die last hadden van de rook om ramen en deuren te sluiten.

Schade

De hevige brand heeft een groot gat geslagen in het dak. Door vallende dakpannen zijn geparkeerde voertuigen op straat beschadigd geraakt.

De brandweer kreeg de brand na ongeveer drie kwartier onder controle. Daarna zijn brandweerlieden nog enige tijd bezig geweest met nablussen. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Voor de bewoners van de drie onbewoonbaar verklaarde woningen is voor woensdagnacht onderdak geregeld door stichting Salvage.

Meer over