Door Ziyech geopende kapperszaak blijft voorlopig dicht

Barbershop Alles in Bedrijf aan de Slotermeerlaan in Nieuw-West blijft voorlopig gesloten. Dat heeft de voorzieningenrechter geoordeeld.

Het Parool
De kapperszaak in Nieuw-West. Beeld Het Parool
De kapperszaak in Nieuw-West.Beeld Het Parool

De burgemeester sloot de zaak eind augustus per direct, nadat een explosief voor de deur was ontploft en een dag later iemand met een vuurwapen het raam van de barbershop beschoot.

De twee maanden geleden geopende zaak wordt uitgebaat door kickbokser Aziz Kallah en staat op naam van diens vader Saïd Kallah, die in 2009 enige tijd was ontvoerd. Voetballer Hakim Ziyech opende de barbershop.

Volgens de rechter mocht de burgemeester de zaak sluiten omdat de explosie en de beschieting de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers in gevaar bracht. Ook kan een sluiting herhaling van zulke ernstige incidenten voorkomen. Er hadden bovendien slachtoffers kunnen vallen.

De eigenaar van de barbershop gaf onder andere aan dat hij financiële- en reputatieschade leidt door het sluiten van zijn zaak. Ook vindt hij dat de explosie en de schoten niet zijn schuld zijn. De politie moet nog onderzoeken of dit ook daadwerkelijk zo is, al is het niet relevant voor de beslissing van de burgemeester.

Meer over