Lijstje

Dit zijn de leukste kerstmarkten in en om Amsterdam

Voor Amsterdammers die alvast in kerstsfeer willen komen, heeft de stad deze maand genoeg traditionele en minder traditionele kerstmarkten: met muziek, glühwein én plekken om te schaatsen.

Anne Wijn
null Beeld ANP
Beeld ANP

Winter Village

In winkelcentrum Stadshart in Amstelveen verrijst heel december een waar kerstdorp. De sportieve kerstfan kan er discoschaatsen, meedoen aan de curlingcompetitie of schaatslessen volgen, allemaal op de openluchtijsbaan. Er zijn genoeg barretjes waar je na alle inspanning terechtkunt voor een kop glühwein.

Zaterdag 7 december t/m zondag 5 januari
Maandag, dinsdag en donderdag (15.00 - 21.00 uur)
Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag (12:00 - 21.00 uur)
Winkelcentrum Stadshart - Amstelveen
Entree ijsbaan: €7,50

Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs in de RAI is zó groot dat je voor je komst een heel programma moet samenstellen. Er zijn bioscopen, theaters, een muziekpodium, ijsbanen en natuurlijk een aprèsskifeest. Het is even plannen, maar dan heb je wel de perfecte kerstdag.

Zaterdag 21 december t/m zondag 5 januari
Alle dagen geopend, openingstijden verschillen
RAI
Entree: online €7 voor alleen entree, €19,50 voor een dag inclusief alle activiteiten, €21,50 aan de deur

Ice Village Museumplein

Bij de welbekende ijsbaan op het Museumplein kun je in december ook kerstinkopen doen. Spullen, wafels, haute cuisine: voor ieder wat wils in een van de vele winterse chalets die het plein vullen. Wie het koud krijgt, kan zich opwarmen bij een van de vuurkorven.

Vrijdag 13 december t/m donderdag 26 december
Maandag t/m zondag (11:00 - 20:00 uur; 24 en 25 december 11:00 - 17:00 uur)
Museumplein
Entree gratis

Winterse sferen tussen de chalets op het Museumplein. Beeld ANP
Winterse sferen tussen de chalets op het Museumplein.Beeld ANP

Amsterdamsche Kerstmarkt

Tussen de typische fabrieksgebouwen van de Westergas kun je eind december terecht voor een heus kerstfestival. Buiten in de Pazzanistraat en binnen in de Zuiveringshal vind je daar een combinatie van een klassieke kerstmarkt en verschillende hippe extra’s zoals foodtrucks, een pop-upwinkel van Vintage per Kilo en een dj-bar voor de afterparty. Voor de kleintjes is er een speciale kinderprogrammering.

Vrijdag 20 december (16:00 – 23:00 uur)
Zaterdag 21 t/m maandag 23 december (12:00 – 23:00 uur - marktkramen tot 20:00 uur)
Westergas
Entree gratis

Pure Markt wintereditie

Op de Pure Markt in het Park Frankendael koop je ambachtelijke producten en eet je vers bereid voedsel, gemaakt door mensen die er verstand van hebben. Tijdens de wintereditie is dat niet anders, maar dan een stukje kouder.

Zondag 22 december (11:00 - 17:00)
Park Frankendael
Entree gratis

De volgende kerstmarkten hebben al plaatsgevonden:

Kesmarkt

Ook dit jaar organiseert tafelzuurmagnaat Kesbeke een knusse kerstmarkt in thuishaven Bos en Lommer. Bewoners huren kraampjes om spullen te verkopen. De opbrengst van de verhuur gaat naar de Bobby en Robine Foundation voor kinderen met een stofwisselingsziekte.

Zaterdag 14 december
Adolf van Nassaustraat
Entree gratis

Duits kerstparadijs

Veel Nederlanders trekken er in de winter een weekendje op uit om een van de vele Duitse kerstmarkten te bezoeken, maar inmiddels hoeven we daar het land niet meer voor uit: kerstmarkten zijn er in overvloed. Die op het Van der Helstplein is ingericht als typische Weihnachtsmarkt, met traditionele Duitse snacks en dranken, winterbier, en een kerstkoor. Kun je er geen genoeg van krijgen, er zijn meer kerstmarkten in Amsterdam.

Zaterdag 14 december
Van der Helstplein (13:00 – 23:00 uur)
Entree gratis

Funky Xmas Market

De wekelijkse Sunday Market in het Westerpark wordt op 15 december in een kerstjasje gestoken. Onder de naam Funky Xmas Market kun je in de Zuiveringshal, het Machinegebouw en buiten terecht voor je kerstinkopen, begeleid door kerstmuziek in een modern jasje. Singer-songwriters spelen kerstnummers in eigen stijl en een bluesband geeft een kersttwist aan bekende bluesklassiekers.

Zondag 15 december (12:00 - 20:00 uur)
Westergas
Entree gratis

Hebben we een kerstmarkt over het hoofd gezien? Stuur je tips door naar stadsgids@parool.nl.

Meer over