Lijstje

Deze Amsterdamse festivals gaan door en zijn nog niet uitverkocht

Met een voorzichtig optimisme lijkt het erop dat festivals deze zomer door kunnen gaan. Veel evenementen zijn inmiddels al uitverkocht, maar voor de volgende Amsterdamse festivals zijn nog kaartjes te bemachtigen.

Anna Herter
Bezoekers tijdens de jubileumeditie van Mysteryland in 2018. Beeld ANP
Bezoekers tijdens de jubileumeditie van Mysteryland in 2018.Beeld ANP

Celebrate Life

Op de eerste ‘dag dat het meer mag’ trappen organisatoren Heineken, ID&T en MOJO het festivalseizoen af met Celebrate Life. De exacte datum waarop in de Ziggo Dome en Afas Live het leven kan worden gevierd is onbekend, maar het wordt de eerste dag waarop de festival gerelateerde coronaregels worden versoepeld. De line-up staat wel al vast: verspreid over de twee locaties treden onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Maan, Ronnie Flex en Benny Rodrigues op.
Prijs: tussen de 50 en 90 euro. Afhankelijk van naar welke locatie je wilt gaan.

Chin Chin Festival

De organisatoren achter het Chin Chin Festival zijn optimistisch en denken 3 juli feest te kunnen gaan vieren in de Amsterdamse Tuinen van West. Mocht die datum toch te vroeg blijken met oog op het virus, ligt zaterdag 21 augustus vast als back-up datum. Voor de line-up laat nog even op zich wachten, maar zal qua sfeer in lijn zijn met de wekelijkse club-avonden die we gewend zijn in de Chin Chin Club op de Rozengracht. Zoals de organisatie zegt: eat, drink, dance and play.
Prijs: 15 euro aanbetaling, daar komt nog 30 euro bij als het festival doorgaat.

Guilty Pleasure Festival

Schaamteloos of niet, als de coronaregels het toelaten kan het weekend van 10 en 11 juli gedanst worden aan de Gaasperplas. De 10e is inmiddels uitverkocht. De line-up liegt er niet om. FeestDJRuud, Mental Theo, Def Rhymz en Yes-R zullen onder andere optreden. Be there or be triangle, luidt het credo.
Prijs: 9 euro aanbetaling, later nog 18 tot 22 euro. Als het niet doorgaat krijg je de aanbetaling terug.

Dekmantel

Ook in het Amsterdamse Bos kan deze zomer gedanst worden op elektronische muziek. Op 6, 7 en 8 augustus vindt Dekmantel Festival plaats. Een dagje korter dan oorspronkelijk de bedoeling was, maar vanwege de korte voorbereidingstijd en ingewikkelde tourschema’s is het indoorprogramma op 5 augustus afgelast. De laatste tickets gaan volgens de organisatie ‘zeer binnenkort’ in de verkoop. Prijzen zijn nog niet bekend.

Reggae Lake

Meer van de Reggae? Houd dan het weekend van 21 en 22 augustus vrij. Onder meer de artiesten Koffee, Morgan Heritage en Sean Paul staan die dagen in het Gaasperpark om de feestvierders van muziek te voorzien. Naast gedanst kan er worden ‘gechillt aan de oevers’. One love, aldus team Reaggae Lake.
Prijs: 42 euro voor zaterdag of zondag, 77 euro voor een weekender

Mysteryland

Ook dancefestival Mysteryland is van plan dit jaar een feest neer te zetten waarop gedanst kan worden voor twee, om de afgelaste editie van vorig jaar in te halen. In het weekend van 27 tot en met 29 augustus moet het gaan gebeuren. 95 procent van de mensen die afgelopen jaar een kaartje hadden, hebben ervoor gekozen dit om te zetten naar een ticket voor dit jaar. Daardoor zijn er alleen nog voor de zondag een paar plekken. De line-up is nog niet bekend.
Prijs: 70 euro (regular) of 160 euro (premium).

Festifest

Aan de kade van café Noorderlicht op de NDSM-werf in Noord vindt Festifest plaats. Normaal altijd in de eerste weken van juni, maar nu verplaatst naar 28 augustus. Verwacht veel elektronische muziek van eigen bodem. De line-up is nog niet bekend, maar in het verleden traden artiesten als Carlos Valdes, Lövestad [LIVE], Skatebård en Some Chemistry op.
Prijs: 42,50 euro.

Valtifest

Het gekleurde, carnaval-achtige Valtifest keert terug. Op 4 september kan volgens de organisatoren ‘losssss’ worden gegaan op Kaap Oost. In het speciaal voor iedereen die ‘de lockdown in de spiegel’ begint te zien, ‘78 outfits krijsend in de kast’ heeft liggen, bij wie ‘de aanplakwimpers inmiddels verticaal op de oogleden’ staan en ‘inmiddels genoeg haar voor 46 pruiken’ heeft.
Prijs: Valtifest wacht met de kaartverkoop totdat het zeker is dat het feest door kan gaan. ‘Pre-registreren’ kan wel.

Vunzige Deuntjes

Vunzige deuntjes vragen om vunzige dansjes en die kunnen zaterdag 18 september gepleegd worden in het Amsterdamse Bos. De line-up bestaat uit tientallen artiesten die hun beste hiphop-, R&B- en dancehallplaten van hun laagje stof zullen ontdoen. Ook voor dit festival geldt dat een deel van de tickets naar kaarthouders van de vorige editie gaat en het aantal nog beschikbare kaartjes dus beperkt is.
Prijs: 15 euro aanbetaling, daarna nog 15 euro als het festival doorgaat.

Amsterdams Verbond

Het Amsterdams Verbond vindt normaal gesproken altijd op Bevrijdingsdag plaats, maar dat zat er de afgelopen twee keer natuurlijk niet in. Weer een heel jaar wachten zagen de organisatoren niet zitten, daarom hopen ze het feest eenmalig op 25 september te organiseren, in het Olympisch Stadion. De line-up is nog in wording, maar zal onder meer door Chin Chin Club, Chicago Social Club, Club NYX, Café Nol, Disco Dolly en Lovelee worden voorzien.
Kaartjes: 49 euro, of 220 euro voor een groepsticket voor 5 personen (44 euro per persoon).

Marco Carola & Guests

Een nieuw festival onder de vlag van Loveland op 18 en 19 september in het Havenpark in het Westelijk Havengebied. Naast de 46-jarige Italiaan Marco Carola zullen ook bekende Amsterdamse artiesten als Luuk van Dijk, Prunk en Michel de Hey optreden. Bekende buitenlandse namen die er zullen zijn: Solardo, Luciano en Apollonia. Verwacht vooral deephouse met flinke beats.
Kaartjes: aanbetaling van 32,50 euro voor een weekender, 19,75 euro voor zaterdag en 14,75 euro voor zondag.

Pandemonium

Dan is er nog Pandemonium, voor de echte diehards dan. Op muziek die zich laat omschrijven als Hardore, Terror en EDM kan 25 september gedanst worden in het H7 Warehouse in Sloterdijk. Volgens de organisatoren kan er deze keer extra hard gefeest worden om goed te maken voor afgelopen jaar.
Kaartjes: 15,60 euro.

Liberté Liberté

Dit festival van Zeezout had eigenlijk op Bevrijdingsdag in 2020 plaats moeten vinden, maar kon al twee keer niet doorgaan. De datum die nu staat is 25 september. Er zal dan gefeest worden bij Lo-Fi aan de Basisweg in het Westelijk Havengebied. Een line-up is nog niet bekend, maar verwacht vooral progressieve elektronische muziek.
Kaartjes: later deze zomer zal de kaartverkoop weer starten en dan zal ook de prijs bekend worden.

ADE

De afsluiting en misschien wel het hoogtepunt van het festivalseizoen is natuurlijk Amsterdam Dance Event, dat dit jaar hopelijk gewoon door kan gaan in de week van 13 oktober. Het programma staat klaar, ook de eerste kaartjes zijn al te bemachtigen.
Kaartjes: verschilt per feest.

Meer over