Demonstranten hopen dat De Marktkantine nog 170 dagen langer open mag blijven

Een kleine honderd mensen hebben zaterdagavond gedemonstreerd voor de deur van De Marktkantine aan de Jan van Galenstraat in West. Zij hopen dat de nachtclub nog een tijdje open mag blijven, ook al loopt het huurcontract op 1 juli af.

Marcel Wiegman
null Beeld Iris Zebli
Beeld Iris Zebli

Voor het podium werden borden in de lucht gehouden: ‘Er is vast een manier, geef ons nog 170 dagen plezier.’ En: ‘Geef ons nog even.’ Vanaf het podium klonken harde beats, te horen tot in de huiskamers van de Tweede Hugo de Grootstraat.

Met de sluiting van De Marktkantine is het na Trouw en De School de derde grote house- en technoclub die in het afgelopen decennium de deuren sluit. Op de plek van De Marktkantine moet het nieuwe woonproject Het Marktkwartier komen. Ontwikkelaar Marktkwartier CV, een samenwerking tussen Ballast Nedam Development en VolkerWessels Vastgoed, wil daar zo snel mogelijk aan beginnen.

Eigenaar Leonardo Belloni hoopt dat de projectontwikkelaar met de hand over het hart strijkt en de club nog 170 dagen laat zitten, nadat de deuren door corona bijna twee jaar gesloten hebben moeten blijven. Gesprekken daarover hebben nog tot niets geleid. Of het protest helpt weet hij niet. “Wie zal het zeggen. Ik vind het belangrijk dat we ons hebben laten horen.”

De Britse technolegende Carl Cox in De Marktkantine in 2019. Beeld Tim Buiting
De Britse technolegende Carl Cox in De Marktkantine in 2019.Beeld Tim Buiting
Meer over