De Dijk kondigt vierde afscheidsshow in Ziggo Dome aan

De Dijk geeft dit najaar een extra afscheidsshow in Ziggo Dome. De band, die eerder deze maand aankondigde er aan het einde van dit jaar mee te stoppen, staat ook op 24 september in de Amsterdamse concerthal. Kaarten zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

ANP
Zanger Huub van der Lubbe van De Dijk tijdens een optreden in de Ziggo Dome. Links gitarist Jelle Broek. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Zanger Huub van der Lubbe van De Dijk tijdens een optreden in de Ziggo Dome. Links gitarist Jelle Broek.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

De drie eerder aangekondigde shows op 1, 2 en 3 oktober zijn al uitverkocht. Het worden de laatste grote concerten van De Dijk. Volgens organisator Agents After All was de vraag naar kaarten enorm en was er in Ziggo Dome ‘onverwachts een plekje vrijgekomen’.

De Dijk-frontman Huub van der Lubbe (69) kondigde deze maand aan dat de band na 41 jaar stopt. De groep, vernoemd naar de Amsterdamse Zeedijk, scoorde hits als Bloedend Hart, Mag het licht uit en Als ze er niet is, en won diverse prijzen zoals de Gouden Harp in 1993, de Edison Oeuvreprijs in 2005 en de Popprijs in 2008.

Meer over